Mariusz jest człowiekiem młodym, odważnym, nieustannie poszukującym nowych wyzwań smakowych. Swoje pierwsze kulinarne kroki stawiał w pięciogwiazdkowym Hotelu Sheraton w Warszawie. Ponad dwa lata, zdobywał tam wiedzę i doświadczenie od najlepszych szefów kuchni w
Polsce.
Kolejnym przystankiem na drodze zawodowej był etat w Hotelu Bristol – jednym z
najbardziej prestiżowych miejsc na mapie Warszawy. Praca w hotelowych restauracjach: najpierw „Malinowej” , następnie „Marconi”, było niemałym wyzwaniem. To właśnie tutaj udoskonalił kulinarny kunszt i zdobył ogromne doświadczenie w pracy zespołowej. Poznał tajniki hotelarstwa i zaraził się pasją do kuchni. Dzięki bezwarunkowej miłości do gotowania praca jest dla Mariusz pasją, a każdy spędzony w niej dzień – nowym wyzwaniem.
Lubi kuchnię nowoczesną, ale nie boi się łączyć jej z tradycyjną, dlatego w jego daniach łatwo
znaleźć smaki z kuchni naszych matek i babć. Ceni azjatyckie akcenty, które przemyca do swoich dań, nawet tych typowo polskich.